Måste jag vara i form för att börja med CrossFit?

Du kan vara helt otränad, i motionsform eller mycket vältränad då du börjar.

I CrossFit använder vi oss av så kallad skalning. Det innebär att varje träningspass anpassas efter den enskilda individens förutättningar. Det kan innebära att man använder en lättare vikt eller anpassar övningarna så att man klarar av dem. Detta gör du tillsammans med din coach på basis av dina förutsättningar och formen för dagen.

Hur skiljer ni er från andra gym på Åland?

CrossFit överraskar dig varje gång.

Vi har inga gymmaskiner i boxen (CrossFit gym kallas för box) utan använder oss bara av fria vikter, redskap och den egna kroppen. Fokus i träningen ligger på funktionella rörelser som stärker din kropp från kärnan (bålen; mage och rygg) och ut mot extremiteterna (armar och ben). Varje medlem som tecknar medlemskap får regelbundna målsamtal med en coach för att följa upp mål i träningen och lägga upp en plan för utveckling. Därtill erbjuder vi specialpass med olika fokus för att ge möjlighet till extra teknikträning.

Vi lägger även stort fokus på gemenskapen bland medlemmarna i boxen. Alla ska känna sig välkomna och inspirera samt stötta varandra. För att bygga upp samhörigheten i boxen ordnar vi event som till exempel fredagsmys, grillkvällar, filmkvällar och andra evenemang.

Måste man gå en On Ramp för att få träna hos er?

Om du inte har tränat regelbundet i en CrossFit-box förut - ja!

Vi uppmuntrar alla nya tränande hos oss att gå en introduktionskurs med personlig tränare. Det kan du göra ensam eller i par. Vi vill lära känna dig och din träningsnivå innan du börjar gå på pass samt säkersälla säkert utförande av grundövningarna. Börja med att boka din No-Sweat Intro-Chat!

Boka nu!

Hur skiljer sig CrossFit från annan gruppträning?

CrossFit är bättre!

Vi lär ut CrossFit i mindre grupper på max 12 personer. Det betyder att gruppen är tillräckligt liten för att coachen ska ha tid att hjälpa varje medlem med teknik och rätt utförande under hela passet. Vi instruerar inte – vi coachar!

Programmet vi följer på CrossFit-passen är skrivet av fysioterapeut och personlig tränare. Våra medlemmar följer ett styrke- och konditionsprogram som är upplagt med en plan över hela året för att utveckla styrka, koordination, balans och kondition. Varje dag är ett nytt upplägg och du utmanas kontinuerligt.

Varje pass är i regel 60 minuter långt och innehåller uppvärmning, rörlighetsträning, teknikträning och dagens WOD (Workout Of the Day). Det finns specialpass på schemat som är inriktade på olika saker; t.ex. Olympiska lyft, gymnastik eller rörlighet.

Före varje pass vill vi att du berättar för din coach om du för dagen har några speciella behov såsom att du har ont i ett knä, axel eller helt enkelt bara inte känner dig på topp för dagen. Coachen hjälper dig modifiera dagens pass så att du kan vara med trots småkrämpor.