Är du nybliven mamma och skulle vilja komma igång med din träning på ett säkert och roligt sätt? Eller har det gått en tid sedan förlossningen men du vet inte riktigt i vilken ända du ska börja med träningen? Då är vår kurs Funktionella Mammor något för dig!

I mitten av augusti drar vi igång en två månader lång kurs, där du kan välja att träna antingen en eller två dagar i veckan. Passen är 60 minuter långa och naturligtvis är även bebisar, barnvagnar och allt som hör till välkomna på dessa pass.

De ledarledda passen är specifikt programmerade för dig som nybliven mamma, och vi tränar i grupp om max 12 personer för att möjliggöra att alla deltagare får den coachning de behöver. Vi fokuserar på att bygga upp och stärka kroppen efter graviditet och förlossning. Alla övningar går att anpassa efter just dina förutsättningar för att göra träningen så säker som möjligt, men även göra den utmanande när din kropp är redo för det.

När?

Tisdagar och/eller torsdagar kl. 10:00-11:00 med start 20:e augusti.

Pris?

1 gång/vecka (10 tillfällen totalt): 129,90 €

2 gånger/vecka (20 tillfällen totalt): 229,90 €

Anmälan görs till hanna@crossfitnorthax.com senast fredag 16:e augusti. Anmälan är bindande.

Max deltagarantal: 12 (minimi 6 deltagare för att kursen ska bli av)

 

Några av våra tränande mammor berättar om deras erfarenhet av träning som gravid och nybliven mamma:

Sofia berättar

“Hej, mitt namn är Sofia och jag har sysslat med crossfit i snart 2 år, ca 3-4 gånger/vecka innan jag blev gravid och nu 2-3 ggr/vecka som gravid. Jag har fått må bra under hela graviditeten hittills och jag tror att crossfit har en stor del i att jag har haft väldigt lite krämpor. Många tror att man inte kan träna crossfit under graviditet pga mycket vikter och snabba repetitioner och hög intensitet, men det går alltid att anpassa rörelserna och intensiteten. Våra coacher på boxen är väldigt lyhörda och kollar alltid av hur d känns för dagen och ger mig övningar som känns bra för just mig. Rekommenderar verkligen Crossfit North AX, de har allt, fina utrymmen, grymma träningskompisar å kompetenta coacher!”

 

Ina berättar

“Jag heter Ina och har tränat crossfit i några år innan jag blev gravid. Jag mådde bra under graviditeten och det kändes naturligt att fortsätta träna trots att många utgår ifrån att man slutar träna då man är gravid. Genom att anpassa både rörelserna och intensiteten i träningen gick det bra att träna under samtliga nio månader. Våra duktiga och vänliga coacher hjälpte till med att anpassa rörelserna och med att hitta såna alternativ som passar gravida och träningskompisarna hejade när man kände sig klumpig. Under graviditeten var det ännu lättare än vanligt att njuta av träningen utan att känna att man måste prestera. Istället kunde jag glädjas åt att jag kunde utföra de flesta rörelserna och delta i träningen.”

 

Jenny berättar

”Hej, jag heter Jenny och har tränat crossfit sedan det kom till Åland för ett antal år sedan. Under min graviditet mådde jag bra och kunde träna på som vanligt. I takt med att magen växte hjälpte coacherna till att anpassa övningarna för mej så att jag kunde vara med på alla pass. Jag tränade på till slutet av graviditeten utan prestationskrav och gjorde vad jag orkade med för dagen.Några månader efter att jag fått Stina började jag träna igen. Jag började väldigt lätt och coacherna visade fortsättningsvis alternativa övningar som passade mej. Det fanns absolut inga prestationskrav på min träning. Jag tyckte bara det var så otroligt skönt att komma hemifrån en stund, träffa träningskompisar samtidigt som jag fick röra på mej. Det gjorde (och gör fortfarande) att jag får energi till att vara en bra mamma!”